woensdag 2 oktober 2013

PvdA sleept pvda -er voor de rechter om zeteltje in gemeenteraad, pvda kansloos

De euro, de eu, dank de pvda, al was hun achterban in meerderheid tegen, de bobo's wogen die stemmen en zie nu eens aan...

De stemming, het masseren van de 2e kamerleden (1e kamer misschien ook)
zonder last of ruggespraak? nee dus, maar de NL regering gaat niet even op non-actief zoals de USA, kieswet?  regels ?
Onze politiek, politici, met name pvda, ach die doen daar zelf niet aan.
-------------------------------------------------------------
PvdA sleept opgestapt raadslid Valent voor rechter
HEERHUGOWAARD - De PvdA Heerhugowaard daagt het opgestapte raadslid Annette Valent voor de rechter. De partij pikt het niet dat Valent haar raadszetel zelf wil houden.

(( oh ja, da's nieuw in de politiek, en kijk er eens aan, niet alleen bij de pvda .. ))

Voorzitter Walter Wuis bevestigt tegen Dichtbij dat de afdeling een kort geding aanspant omdat Valent, voordat ze raadslid werd, een verklaring heeft ondertekend. Hierin gaf ze aan dat ze de partij geen schade zou berokkenen. Volgens Wuis doet zij dat wel als ze de zetel niet teruggeeft.
Valent stelt dat de partij juridisch geen schijn van kans heeft. Ze geeft aan dat raadszetels gebonden zijn aan personen en niet aan partijen.

(( klopt ))

Wuis erkent dat de partij de kieswet niet aan haar zijde heeft staan, maar geeft aan dat hij ook wil weten welke juridische waarde zo'n ondertekend document heeft. Daarnaast is de rechtsgang ook een morele oproep aan Valent om haar zetel alsnog vrijwillig af te staan.

(( dure grap weer, en indirect, dus ook direct, weggooien van belasting centen

Kortom de pvda heeft maling aan de wel/niet geldende regels voor stemmen- en politiek bedrijven in in elk geval de 2e kamer.  ))